Thursday, March 23, 2017

SUPERB POOL VIEW AT SUTRA BEACH RESORT TERENGGANU

Assalamualaikum w.b.t.

Ehem. Seperti iols war2kan dalam entry Zoo Melaka iols cube istiqomah update entry blog dengan percaturan dengan update entry yang non-series dulu. So today iols sambung lagi cite bercuti di Sutra Beach Resort, Merang Terengganu. Actually percutian ni waktu Aidilfitri 2016 balik kampung beraya kampung iolssss tapi at the same time weols check-in dekat resort ni just like sambil menyelam minum air gitttewwww.

Booking resort ni pong seminggu sebelum ke sana. Iols jatuh hati tengok pool dia view ohsem sangat facing Laut China Selatan siap boleh nampak Pulau Redang lagik uolssss. Sebabkan weols ni pencinta alam bile view cenggitu so haruslah experience it! Resort ni rated as 3*** only but the view is just like 5***** uolssss. Bilik weols around RM250/nite including breakfast sebelah pool nampak view pantai sikit sebab terhalang bilik depan. At first nak book deluxe with sea view tapi dah fully book.



On the way to Terengganu (nape tu??)


Deluxe twin room.




Busy nampak makcik??? HAHAHAHA


Bathroom.


Sink area.


Good Morning (*_*)
Nikmatnye bangun pagi dapat view camni. Alhamdulillah!


The pool.


Im falling in LOVE with it.


Passion.


Okay tak sabar nak berendam.


Full house even on Hari Raya.


Amboiii muncung tak sabaq nak breakfast ke?


Little princess baru pandai jalan.
The cameraman is her die hard fan.










After breakfast weols jalan2 tengok pantai and now tibe masa untuk terjun dalam kolam hehehehe.




Peaceful.


Leher mane leher??? HAHAHAHA


Ready to go beraya.



Debab! 
(See her lengan hangus muka merah padam)


Wow hipstur sangat!



I LOVE THIS WONDERFUL VIEW!

Saat update entry ni baru perasan rupanya iols takde gambar dalam pool padahal banyak giler bergambar kat situ sampai iols naik stress jadi model tak berbayar sebab cameraman teruja nak shoot sampai berejam bergambar tak abes abes. BHABHABHA Layankan ajekla! Rupanya iols tak amik gambar2 tu dekat dalam henpon hubby. Ayoyoyoyo terlupa! So iols upload jekla sekadar yang ade dengan iols jek. Mane tau iols buat series jugak entry ni kan hahahahah (itu pong kalo dapat gambar kat dalam pool and ade faktor rajin).

My personal view weols sangat suka dengan pool dekat resort ni. Pool dia sangat besar with beautiful curve so berendam ramai2 pong takdelah nak belaga bontot orang lain kan sebab ianya sangat besar dan panjang. Yang paling menakjubkan semestinye open pool facing the South China Sea yang rasa sangat tenang dan damai. Weols berendam dua jam rase taknak naik tapi nak pegi beraya so lupakan nikmat dunia ini seketika. Butttttttttt... u have to be warned after sun bathing u are most probably get tanning. Serius hangus! Especially our little princess burn bukan main lagik. Lame jugak nk recover tu. For buffet breakfast as for me not too many choices offer and the meals okay la not too bad. Menu breakfast more into Terengganu cuisine. Iols tengok mat & minah salleh enjoy with the foods. The room quite okay not too small but but I really hope the management of resort could improve the interior/decoration of room to look more stunning. LASTLY, I JUST WANNA TELL UOLS THAT I LOVE THIS RESORT VERY MUCH ESPECIALLY THE POOL. LOVE LOVE LOVE IT!!!

Jumpa Lagi!






Wednesday, March 22, 2017

THAIPUSAM GETAWAY : MELAWAT BINATANG DI ZOO MELAKA

Assalamualaikum w.b.t.

Huk huk (batuk jap). Dalam previous entry Genting Highland iols janji nak update cite ke Zoo Melaka. Genap sebulan entry tuh arini baru berkesempatan nak update entry. Biasalah blog iols nih kalo tak bersawang bukan cerita basi tak sah BHABHABHABHA. Iols pong tak suka nak buat entry basi tapi apekan daya tak mampu nak update hangat hangat. Hangat taik ayam ade ler! Pfffffftttttttt.

Cuti Thaipusam 2016 aritu sajek weols bawak Zara jenjalan ke Zoo Melaka sajek tau tak nak pilih Zoo Negara sebab dalam KayEL so weols pilih yang luar KayEL HAHAHAHA. Nampak sket macam pegi bercuti padahal ke Melaka drive sejam boleh sampai dah. Yang penting jenjalan hokayyyy. Motif sangat!


Superman kena paksa layan you tube kehkehkeh.


Kasi touch up dulu before meet and greet the animals.


Warm up!



Tuuu dia punye lah takot dengan rabbit hahaha.



Jauh berani lar tunjuk dekat menjerit-jerit.


Bagi chance lah mommy selfie dengan badak!


Iguana!



Meraung Zara kena buli dengan Daddy letak dia sebelah tapir.


Keep hydrating!


Anak bapak sangat!


HAHAHAHAHAHA




HAHAHAHAH
Mommy tergelak tengok muka Zara muka sedih betol.
HAHAHAHA gelak lagik.

Punyalah dia marah Mommy and Daddy tinggal dia tak berdiri sebelah dia sebab nak amik gambar dia dengan giraffe alih2 meraung sebab takut kat binatang. End up takde gambar Zara and giraffe berdua jadikla gambar bertiga Mommy/Daddy, Zara and giraffe.


Leopard.


Sebelum (with panther).


Selepas (dia menyedari Mommy and Daddy tiada di sisi BHABHABHA)


Tiger aummmmmm.



Muka sedih tak abes lagik.



Zara and hornbill (muka pasrah).




Ungka.


Yang depan bertenang makan eskrem. 
Yang belakang buat aksi ambik wuduk.


Hi orang utan!



Orang utan tengah tunjuk aksi bergayut.


Yang Zara tak abes2 tunjuk peace (baby style).






Mommy dah lupa ape nama natang itu.



Lepas makan eskrem bawak Zara mandi kat dalam toilet Zoo.
Panas lit lit belemuih abes.


Such a wonderful visit. 
Bye bye Zoo Melaka.


Heading to next destination.





After check out from Zoo Melaka weols lajak ke Tasik Ayer Keroh. Alaaaaaa tak jauh mane pong belakang Zoo jek. So weols naik la boat air berenjin. Kalo jaman dolu kala pegi tasik naik beskal air yang kena kayuh sendiri sampai lenguh kaki kan. La ni jaman moden takyah kayuh dah start enjin terus boat kemudi keliling tasik just control stereng jek la ikut pemandu la nak mudik ke hulu or ke hilir gittewwww.

Tiket masuk ke Zoo Melaka untuk dewasa RM17.80 while Zara is free. Puas hati jelajah Zoo Melaka 3 jam jalan kaki semua ceruk weols takluki. Barulah puas dapat tengok binatang real depan mata. Tapi hampa sebab tak sempat tengok gajah masa weols sampai dekat gajah show gajah sudah berakhir gajah sudah pulang ke sarang (memandai jek iolsss). Panas takyah cite la kan tau la cuaca kat Malaysia camne tapi weols enjoy! Tambang boat tu tak sure dah lupe lah tapi tak mahal pong siap naik 45 minit lagi uolsss memang pueh hati. Misi bawak Zara jalan2 tengok binatang terlaksana. Mission accomplished!

Iols harap iols dapat terus istiqomah untuk update blog which iols punya strategy sekarang adalah iols akan update entry yang tak bersiri dulu like trip to Cameron Highland, Bukit Tinggi Colmar Tropicale, Sutra Beach Resort Terengganu etc. Iols prefer yang non-series episode sebab tak nak abes mase upload gambar yang banyak and karang cite (blurrr taktau nak type ape woiiii). Ade percutian ke Phuket tapi tu series punya so tangguh dan tangguh dan tangguh lagik. Next week is Zara becoming birthday..so where's next???

Jumpa Lagi!