Thursday, February 4, 2016

ZARA'S FIRST VACATION

Assalamualaikum w.b.t.

Okay entry ini pong cerita agak basi jugak. Eventhough  dalam draft dah berkurun tapi hari ni baru iols ade kelapangan nak update blog huahuahua. Cerita basi lima bulan lepas. Zara on that time was about five and half month. Vacation ni sejurus selepas Hari Raya Aidiladha. Malam tu fly back KL from KT. The next morning bangun pagi pergi breakfast kedai mamak pastu hubby tetiba ajak bercuti ke Penang. Those yang biasa dengan blog bersawang iols ni musti tau mostly percutian weols jenis ad hoc bukan percutian terancang yang dirancang berbulan sebelom or bertahun sebelom. Ini namanya percutian terancam hah hah hah (gelak jahat).

Okay gak bercuti ke Penang sebab Saturday and Sunday in KL is so boring. KL lak lengang wei boleh baring atas jalan sebab semua orang pakat balik kampung beraya. Lepas breakfast balik umah packing barang laju laju then weols gerak ke Penang. Ini adalah percutian pertama kali buat Zara Aleesya. Haruslah Zara excited! Or mommy and daddy dia yang excited lebih bha bha bha.



Good Morning!
Daddy ajak saya jenjalan Penang hoorey...


On the way to Penang weols decided nak lunch at Nasi Ganja..Ipoh mari. Dulu dah pernah pekena Nasi Ganja ni now rase craving nak lagi. Sesampai situ memang lunch time so memang panjanglah beratoq! Yang weols tiga beranak pong kompidenlah beratoq sekali. Dah nak sampai turn baru tau beratoq tu for those yang nak tapau je if nak dine in masuk terus duduk jek nanti waiter amik order. Aduhhhhhh...rugi masa beratoq tak pasai pasai! Arghhhh......

Tu dia panjang beratoq!


Zara pong excited beratoq sekali walhal tak perlu. Arghhhh...


Weols punya style percutian jenis road trip ni selalunya banyak pit stop. Haha. Tadi dah pekena Nasi Ganja kat Ipoh. Pastu masuk Taiping singgah lawat atuk hubby. Pastu pusing pusing Taman Tasik Taiping. Dah senja baru gerak dari Taiping. Pastu singgah Jawi lak rumah adik hubby. So dinner kat situlah. Lepas tu barulah gerak ke hotel. Ingatkan nak merasa la hotel yang tengah famous amos sekarang ni..Hard Rock Hotel Penang. But unfortunately full house babe! Try jugak hotel lain area Batu Ferringhi tapi sama jugak semua pong full house. Yelah tengah festive holiday mesti ramai orang tengah bercuti kan. End up weols check in kat Hotel Corpthorne Orchid Hotel, Tanjung Bungah. Next entry iols review hotel ni best ke idok okeh!

I'm just check in!


I'm just woke up!


Good Morning!

My view from our balcony...so peaceful!

Breakfast dulu...Dap gak roti Gardenia hihi.

Pagi yang indah!

Yeayyy Zara excited!










Ini jekla gambo tiga beranak yang ade. Biaq pi lah muka kelaut pong!









Uols sila buat tak nampak air laut yang keruh warna tak menggamit memori langsung habaq ang. Tapi weols bagi jugak Zara amik mood main air masin. Ni la kesan tak dapat bermalam kat Batu Ferringhi terpaksa main ayaq laut Tanjung Bungah yang tak berapa nak best ni. 



Lepas main ayaq masin jom Zara kita berendam lak. Eh swimminglah Mommy! Daddy semangat nk ajar kuat lentang hahaha. Zara dalam muka keterpaksaan akur dengan kehendak Daddy. Sabaq ye nak!

Get ready Zara...


Zara with her favourite expression ha ha ha.


1...2...3...go...


Zara sebok dok usha kawan kawan.


Okay nak..belajar floating dulu yek!


"Daddy....saya tak mau!" ha ha ha ha.


What?! It's time to check out? No No No.


Saya mamai.


Okay saya dah sedar haha.


Mane kasut saya lagi satu??


Pekena mi sotong kat Padang Kota Lama...nyums nyums..


Akak nak jugak tempek gambo sendiri eventho muka dah macam bini popeye.


Daddy, saya nak mamam jugak boleh?

Lepas check out hotel weols singgah pekena mi sotong kat Padang Kota Lama. Sedap gak ah! Hubby iols makan dua pinggan nokkk. Memang tank besaq dia ni. On the way balik KL weols singgah lagi Taiping pasainya nak pekena cendol and pasemboq kat Amsari. Sedap ngat!


Dap ah pasemboq and cendol Amsari.


Home sweet home.

It was a short getaway and quick escape. Coincidentally on 27th September 2015 was my birthday. Tak tau la hubby memang betul betul lupa or buat buat tak heeengat birthday bini sendiri bila dia just realized sebab family and friends of mine duk text wishing me Happy Birthday. Sampai hati tak hengat birthday kitewwwww. Sob sob sob!

Jumpa Lagi!

No comments:

Post a Comment