Monday, January 5, 2015

Our hope. Our dream. Our do'a

Assalamualaikum w.b.t.


Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Tiada ungkapan yang paling sesuai melainkan Maha Suci Allah, Allah Maha Besar, Allah Maha Berkuasa. Kita hanya mampu merancang Allah jua yang menentukan. Hampir 3 tahun weols husband wife waiting for this news and everyday do'a for it and eventually Allah makbulkan doa weols. 


Berita yang sangat gembira ni datang di bulan yang sangat mulia, bulan Ramadhan 1435H. Betapa besar dan berkuasanya Allah Ta'ala. Sungguh barakahnya bulan Ramadhan doa weols dimakbulkan. Tiga hari before Aidilfitri (25 Julai 2014) pada jam 4.30 pagi sebelum I sediakan juadah bersahur, I've decided to make a urine test sebab dah dua minggu period belum jugak muncul. Sangat berdebar-debar! Dengan penuh harapan walaupon agak takut sekiranya ia bakal mengecewakan weols. 


First tester it was appeared 2 lines which means its POSITIVE. Then ambik lagi satu tester for the second time....and yeapppppp it was also 2 lines. POSITIVE. POSITIVE. Tersenyum gembira hingga menitis airmata then terus menuju ke katil kejutkan hubby and showed him the tester. Even dalam gelap he can see what I've showed him. Terukir di bibir ucapan Alhamdulillah tersenyum gembira. Ucapan spontan from hubby to the wifey "Tahniah" ! Auwwwwww....


This coming 22.01.2015 will be our third anniversary. And this time will be quite different because we will celebrate it not only two of us but three. Hehehehe. Ada benih cinta in my belly. Syukur. Syukur. Currently, I am 7 months expecting mommy-to-be. InsyaAllah will be delivered on March 2015.

22.01.2012

Tying a knot.

Ermmm nak tau ape barang pertama Daddy belikan for our first baby? Haaaaa..it was unplanned but during our window shopping at Citta Mall, Subang we saw banner 'Clark Warehouse Sale'. Sekali sampai kat tempat tuh tengok panjang giler que. Takpe weols bertabah sebab Daddy nak usha kasut untuk diri sendiri. Masuk dalam weols split. Orang ramai sangat bersesak-sesak. Daddy dah busy dok try kasut. Mommy pulak busy usha kasut for kids. Tetibe terpandang kasut for baby terus rasa terpaut hati. But it is limited stock & limited design. Mommy dah geram sangat terus tunjuk kat Daddy. Daddy tak jadi shopping untuk dirinya lantas ubah fikiran beli kasut untuk baby sampai dua pasang sekaligus. Kalau banyak design and choice mesti tambah lagi sebab ianya sangat murah dan berbaloi padahal jenama Clarks. Jom layan gambar mommy-to-be yang excited bergambar sakan dengan kasut baby hewhewhew.


Baby first shoe by Clarks.



There's a baby in my belly.

Itu first item Daddy belikan untuk baby. Ada lagi perkara pertama Daddy buat sebelum itu. Tau Daddy buat ape? He had re-arrange and re-decorate our place. Padahal time nih Mommy tengah terbaring dalam bilik menahan sakit perot...memulas-mulas. Tetibe keluar ke living hall ianya telah berubah wajah. Kata Daddy dia lapangkan area ni just to dedicate for our becoming baby..ruang untuk bermain dengan anak nanti. Tersenyum kambing jugaklah Mommy dengar kahkahkah. Teruja nak jadi Daddy yek? Tak sabar nak main dengan anak yek Daddy? Alhamdulillah, finally we can feel like what other parent experienced. Alaaaa..tak jumpa pulak gambar sebelum living hall ni re-arrange. Before this living hall tuh cam ngam-ngam jek. Area silver carpet tuh dulunya tempat games PS3 hubby together with meja, TV skrin and PS3. Eh rocking recliner single sofa sekali. Three seater recliner sofa pulak duk kat area brown carpet tuh. But now, rocking recliner single sofa tuh Daddy letak kat dalam second bedroom. Meja PS3 dah masuk dalam master bedroom. So living hall dah lapang so boleh main ting ting kat dalam rumah pasni. Hihihihi. 



I'm 5 months expectant mother.

I'm 6 months expectant mother.

Semoga semuanya dipermudahkan. Baik ketika mengandung mahu pon waktu bersalin nanti. Semoga semuanya selamat. I can't wait for it. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.


Jumpa Lagi!


2 comments:

  1. Mommy to be yang still nampak slim dari belakang..hihi..Semoga dipermudahkan segala urusan :) Tak lama dah March tu..pejam celik je nanti dah bersalin dah..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx Ily..tak sabar dan berdebar :)

      Delete